UITLIJNEN (OP AFSPRAAK)

Door het z.g. uitlijnen van de wielen van een auto worden afwijkingen in de wielstanden, die na verloop van tijd door allerlei oorzaken kunnen optreden, gecorrigeerd. Deze afwijkingen kunnen zijn ontstaan na het raken van een stoeprand, rijden over een grote steen of door een gat in de weg.

Een auto met afwijkingen van de correcte wielstand geeft dit te kennen door een aantal mogelijke verschijnselen, die vooral invloed hebben op de koersstabiliteit:

  • de auto trekt naar één kant
  • de auto stuurt zwaar
  • de auto stuurt te licht
  • de auto is niet koersvast (zig-zag of pendelkoers)
  • Het verdient aanbeveling om, zodra er nieuwe banden (al dan niet op nieuwe wielen) op uw automobiel zijn gemonteerd, een uitlijn-diagnose uit te laten voeren.

Bij Reedijk Wheels & Tyres gebruiken we een hoogwaardige 'Hunter' uitlijnbank, die werkt volgens het 3D principe. Hiermee meten we de wiel- en fuseestanden van alle vier de wielen. Onze gekwalificeerde monteurs corrigeren eventueel geconstateerde afwijkingen.

Afwijkingen kunnen niet altijd gecorrigeerd worden. Soms heeft de autofabrikant ervoor gekozen om niet voor elke wiel een fusee-afstelmogelijkheid toe te passen. Als we dit constateren, bespreken we met u de oorzaak van het probleem en wat er aan gedaan kan worden.

De kosten van uitlijnen kunnen pas worden bepaald na een diagnose, een vooronderzoekje. Een uitlijndiagnose kost € 45,- inclusief BTW. Daarbij wordt niets afgesteld aan uw auto. Een uitlijndiagnose met afstelwerk kost € 65,- inclusief BTW met als maximum een half uur arbeid. Elk kwartier extra kost € 25,-. Soms bepaalt de fabrikant van een automobiel om diverse componenten van de wielophanging te resetten. Dit gebeurt door middel van een EOBD scanner. De kosten hiervan zijn € 25,- buiten de extra arbeidstijd. Al met al overleggen wij altijd eerst met u om verrassingen te voorkomen.

HEEFT U VRAGEN?
U kunt ons bereiken via: